Silta Oy:n asiakkaat hyödyntävät HR-dataa
< Takaisin caset sivulle

Silta Oy:n asiakkaat hyödyntävät HR-dataa

IBM Ohjelmistot
Pienet ja keskisuuret yritykset Case Study

Silta Oy halusi palvella asiakkaitaan entistä helppokäyttöisemmillä HR- ja palkkaraportointiratkaisuilla ja johtamisen työkaluilla. Jotta tarve voitiin ratkaista, piti palveluympäristö uudistaa.

"Halusimme rakentaa asiakkaidemme tarpeisiin optimaalisesti soveltuvan raportointipalvelun uuden kumppanin kanssa. Lähdimme toteuttamaan joustavaa raportoinnin ja tietovarastoinnin ratkaisua ketterästi toimivan Arcusysinasiantuntijoiden kanssa," sanoo Sillan BI kehityspäällikkö Laura Poikkimäki.

Arcusys tarjoaa teknistä osaamista tietovarastoinnin ja analytiikan ratkaisuista, sekä vastaa käyttöönottojen toteutuksista.

Palveluratkaisu, jolla säästää monessa kohdassa

Yhteistyö Arcusysin ja Sillan välillä starttasi kesällä 2012. Sillan asiantuntijat toivat pöytään näkemyksensä ja toiveensa siitä, millaista tietoa HR-järjestelmistä voisi ammentaa. Arcusysin asiantuntijat arvioivat, miten toiveet voitaisiin esittää raportoinnissa ja suunnittelivat siihen ratkaisun.

Sillan palveluna tarjoama HR- ja palkkaraportointiratkaisu oli aluksi testikäytössä muutamalla asiakkaalla, joilta saatu palaute auttoi kehityksessä.

Yhteistyönä kehitetty palvelu on ainut laatuaan. Sillan paketoima raportointipalvelu räätälöidään toteutusvaiheessa asiakkaiden tarpeisiin. Palvelu synnyttää säästöjä, koska asiakkaan ei enää tarvitse investoida raportointiympäristön toteuttamiseen ja ylläpitoon.

"Asiakkaan ei tarvitse käyttää omia resursseja määrityksiin ja testauksiin tai hankkia omaa BI-kumppania ja -ympäristöä, sillä kaiken saa nyt palveluna." Poikkimäki kertoo.

Silta tarjoaa HR-ja palkkaraportointiratkaisut sekä työkykyraportoinnin SaaS-palveluna. Palveluympäristön ytimessä on IBM Cognos Intelligence 10.2 ja siihen integroitu asiakaskohtainen sekä yhtenevä uusi tietovarasto.

Varhaisen puuttumisen data auttaa tekemään korjausliikkeitä

Lisäarvoa asiakkaalle tuottaa varhaisen puuttumisen data, jonka perusteella voidaan tehdä työkykyä parantavia toimenpiteitä ja siten vähentää esimerkiksi sairauspoissaoloja ja niiden aiheuttamia kustannuksia.

"HR- ja palkkadatalla on valtava arvo yritysten toiminnanohjauksessa. Raportointi tarjoaa tietoa sairauspoissaolojen ja ylitöiden todellisista kustannuksista, jolloin yrityksissä voidaan tehdä henkilöstön hyvinvointiin liittyviä korjausliikkeitä. Asiakkaamme saavuttavat palvelulla parhaimmillaan merkittäviä säästöjä", kertoo Poikkimäki.

Sillan asiakkaat säästävät myös aikaa siirtyessään HR-raportoinnissa manuaalisesta Excel-raportoinnista analyyttiseen BI-raportointiin. Aikaa jää tietojen analysointiin ja yrityksen toiminnanohjaukseen.

Ei onnistu ilman taitavaa teknistä kumppania

"Ilman osaavaa teknistä kumppania meillä ei olisi ollut resursseja toteuttaa vastaavaa uudistushanketta. Arcusysin asiantuntijat ovat joustaneet ja toimineet tehokkaasti tiukoissakin aikatauluissa. Pyrimme ideoimaan yhdessä täysin uusia tietokokonaisuuksia ja raportteja, joita on tarkoitus tarjota asiakkaillemme", Poikkimäki sanoo.

"Onnistunut ja tehokas raportointiratkaisu saadaan aikaan iteroivalla projektimallilla, jossa asiakkaan ja toimittajan välillä on avoin keskusteluyhteys, sekä vahva molemminpuolinen luottamus. IBM Cognos -ratkaisut mahdollistavat osaavissa käsissä nopean, visuaalisen ja monipuolisen raportointiratkaisun toteuttamisen", kertoo Arcusysin Tero Toropainen. "IBM tarjoaa meille tarpeen mukaan korkealuokkaista teknistä Cognos-osaamista."

Lisätietoja:

Arcusys Oy
Jyri-Pekka Makkonen, Head of Sales
jyri-pekka.makkonen@arcusys.fi
+358 50 434 1521

Lisätietoja IBM:n ratkaisuista saat IBM-myyntiedustajaltasi tai osoitteesta ibm.com/fi
Lisätietoja Arcusysin  tuotteista, palveluista ja ratkaisuista saat osoitteesta arcusys.fi

* Yhteistyö aloitettiin OlapCon Oy:n kanssa. Yrityskaupan myötä OlapConista tuli osa Arcusysiä.


Seuraava: NASA Epic Challenge
Edellinen: Liikennevirasto: Uusi ratkaisu parempaan yritysanalytiikkaan