Historia
< Takaisin yritys sivulle

Historia

Palvelun koko elinkaari

Neljä nuorta miestä päätti perustaa yrityksen vuonna 2003, usko omaan tekemiseen oli vahva. Päämääränä oli tehdä asiat vastuullisesti alusta loppuun. Tämä lupaus kiteytyi nimeksi Arcusys. Nimen alkuosa juontaa juurensa latinankielisestä sanasta "Arcus", joka tarkoittaa kaarta. Sana kuvastaa palvelun pitkää elinkaarta. Sanan loppuosa, "sys" ilmentää tavoitetta tehdä parempia järjestelmiä.

Alku aina hankala

Haasteellista alku oli Arcusysillekin. Pelkästään potentiaalisten asiakkaiden saaminen saman pöydän ääreen tuotti tuntemattomalle yritykselle vaikeuksia. Tarvittiin lukematon määrä puheluja, sinnikkyyttä ja unettomia öitä, ennen kuin ensimmäiset työt lähtivät liikkeelle.

Sitkeys palkittiin. Vuosi 2004 toi mukanaan lisää asiakkaita ja henkilöstöä. Alkuvuosien kasvu syntyi tekemällä järjestelmiä teollisuuteen toimimalla suuryritysten alihankijana.

Vahvistuvaa kehitystyötä

Neljäs toimintavuosi (2007) oli aiempaa voimakkaamman teknisen kehittymisen aikaa. Yhteistyö korkeakoulujen kanssa alkoi. Arcusys sai vaativampia toteutuksia ja kumppanuudet laajenivat.

Ensimmäiset vuodet eivät kohdelleet nuoria yrittäjiä silkkihansikkain, mutta suurimmat muutokset olivat edessä 2008, kun Suomi taipui lamaan. Lama näkyi teollisuudessa ja sitä kautta Arcusysissä, sillä lähes kaikkien asiakkaiden liiketoiminta hiljeni.

Muutosten edessä

Oli aika tarkastella toimintaa eri tavalla. Haasteeseen vastattiin päätöksellä tarjota palveluja kaupungeille ja terveydenhuollolle. Perustamishetken periaatteista ei luovuttu, vaikka niitä koeteltiin. Päätös osoittautui seuraavina vuosina oikeaksi, kun kuntasektorilta tuli asiakkuuksia ja menestystä tarjouskilpailuissa.

Laajeneva markkina-alue

Vuonna 2010 toiminta laajeni maantieteellisesti, kun alkuvuodesta syntyi päätös avata toimisto Helsinkiin. Laajentamisen taustalla oli halu olla asiakkaiden lähellä ja palvella heitä entistä paremmin. Loppuvuodesta pitkäaikainen yhteistyö ja onnistuneet projektit Petroskoin kumppaneiden kanssa johtivat päätökseen perustaa yksikkö myös Petroskoihin. Sittemmin toiminta on laajentunut myös Ouluun, Lappeenrantaan sekä Bostoniin.

Avoimen lähdekoodin osaaja

Avoimuuden periaate ja sen mukaan toimiminen on ollut vaikeinakin aikoina se kantava voima, millä asiakkuudet ovat pysyneet sekä kasvaneet. Uskomme, että avoimuudella on myös suuri vaikutus siihen, että henkilöstömme on sitoutunut yritykseen ja sen toimintatapoihin. Kaikista koettelemuksista huolimatta ja ehkä juuri siksi usko omaan tekemiseen on vuosien varrella vain vahvistunut. Varmaa on, että monia käänteitä ja onnistumisia on edessä, sillä tämä tarinahan jatkuu vielä.


Seuraava: Arvot
Edellinen: Arcusys Oy