Tutustu meihin

Työpaikka kuin hyvä parisuhde

Miltä kuulostaisi työpaikka, jossa voi opiskella uuteen ammattiin? Entä mitä tuumaisit työpaikasta, jolla on oma olutmerkki ja jonka yhteisillä kahvihetkillä koko toimisto voi päätyä seisomaan yhdellä jalalla neukkariin? Arcusys on sellainen työpaikka. Annetaan työntekijöiden itsensä kertoa, mikä tekee Arcusysista erityisen. 


KEHITTYMISESTÄ

Mirva Sarvanko aloitti Arcusysilla koodausharjoittelijana. Nyt hän tekee HR- ja taloushallinnon töitä ja suhaa kaksi kertaa viikossa pienellä farmarillaan koulun penkille.

"Tulin taloon koodariksi puolen vuoden harjoitteluohjelman kautta. Minulla ei ollut juurikaan osaamista koodaamisesta, mutta henkilöstöjohtajamme Maria sanoi, että tervetuloa kokeilemaan. Viihdyin Arcusysilla alusta alkaen hurjan hyvin, osallistuin yhteisiin kahvihetkiin ja illanviettoihin, vaikka en mikään supersosiaalinen ihminen olekaan. Keväällä kuulin, että täällä olisi mahdollisesti tarvetta talouspuolen työntekijälle. Olen DI-opiskeluajoistani alkaen haaveillut, että jossain vaiheessa vaihdan vielä alaa. Niinpä mahdollisuus tuli kuin tarjottimella ja vaikka minulla ei ollut talouspuolen koulutusta, ilmoitin kiinnostukseni paikkaa kohtaan. Kun sain kuulla saaneeni pestin, menin veteläksi. En voinut uskoa, että näin voisi käydä. Kotimatkalla kävin ostamassa leivokset kotiin ja juhlimme unelmani toteutumista mieheni ja lasteni kanssa. 

Nykyisin työpäiväni koostuvat avustavista HR- ja talouspuolen töistä. Istun työntekijöiden helposti tavoitettavissa ja vastuullani ovat esimerkiksi erilaiset hankinnat, liikelahjojen tilaaminen sekä iltatilaisuuksien järjestäminen. Tietokoneen ruutuni ympärys on täynnä sinisiä, punaisia ja keltaisia post-it-lappuja, joissa lukee vaikkapa: "varaa lennot", "päivitä dokumentti" ja "merkkaa liikuntasetelit". Pidän siitä, että työni on monipuolista. Näin ei pääse rutinoitumaan ja vireystila pysyy yllä.

Kaksi kertaa viikossa hyppään farkkuni kyytiin ja ajan Kaukovainion aikuisopetuskeskukseen. Suoritan siellä työn ohessa taloushallinnon ammattitutkintoa. Vaatii työpaikalta erityistä kulttuuria, että se antaa tällaisen mahdollisuuden kehittymiseen. Toivon, että saisin pitkään tulevaisuudessakin aloittaa aamuni juomalla vihreää teetä kupista, jossa on Arcusysin logo ja sen alla nimeni ja kuukausi, jolloin aloitin täällä. Tänne tuleminen tuntuu kuin tulisi kotiin."

Mirva Sarvanko, HR & Finance coordinator, Arcusysilla vuodesta 2013.


YHTEISÖLLISYYDESTÄ OSA I

Ohjelmistoarkkitehti Juho Anttila tajusi, että moni työkaverikin on kiinnostunut oluista. Syntyi Arcusys Snobby Drinks Club ja takavuosien julkkiksen inspiroima Internet ja atk -olut. 

"Hyvät ideat syntyvät joskus sattumalta. Se oli ihan perustyöpäivä. Istuin tragikoomisen sotkuisen työpisteeni ääressä tekemässä ohjelmointihommia: olin raivannut paperipinojen keskelle tilaa näppäimistölle ja kiinnittänyt sermin täyteen papereita ja netistä löytyneitä hauskoja kuvia. Aloin viestitellä Skypessä työkavereiden kanssa kysellen, pitäisikö järjestää ilta, jossa maistellaan vähän erikoisempia oluita. Moni innostuikin välittömästi. Niin Arcusys Snobby Drinks Club oli syntynyt. Klubi-illoissa maistelemme ja arvioimme hienompia oluita humoristisesti vähän pikkurilli pystyssä. Levitämme pullot ja arvostelukaavakkeet pöydälle ja asettelemme tarjolle sipsejä ja dippiä, makkaroita tai vaikka Subwayn patonkeja, milloin mitäkin.

On ollut mahtavaa huomata, miten innoissaan porukka on lähtenyt toimintaan mukaan. Arcusys Snobby Drinks Clubin ansiosta keksimme myös teettää oman oluen yhdessä jyväskyläläisen Hiisi-panimon kanssa. Internet ja atk -nimi keksittiin siitä, kun joku muisti takavuosien julkkiksen Satu Lappin joskus sanoneen haastattelussa, että "meillä on kotona internet ja atk". Nimi tuntui kaikessa humoristisuudessaan juuri meille sopivalta. Internet ja atk:ta juodaan yrityksen juhlissa ja lisäksi sitä voi antaa vaikka asiakkaille lahjaksi, eli se toimii myös yrityksen markkinointina. Olut on herättänyt innostusta firmamme ulkopuolellakin: alakerran olutravintolan omistaja kehui sitä sosiaalisessa mediassa itse ottamiensa kuvien kera ja joensuulainen olutbloggari Jaska tykkäsi oluestamme niin paljon, että teki siitä blogiinsa päivityksen binäärikoodilla, eli pelkillä nollilla ja ykkösillä kirjoitettuna. 

Ensimmäinen olut sai niin hyvän vastaanoton, että olemme teettäneet yhdessä jo toisen oluen ja kolmaskin on työn alla. Projekti kokonaisuudessaan on vahvistanut yhdessä tekemisen meininkiä. On hienoa, että yritys tukee yhteisöllisyyttä monin tavoin ja kun useampi innostuu jostain, Arcusys tarjoaa tilat ja rahoituksen toiminnalle. Ei siis tarvitse kerätä kolehtia. Työkavereihin vapaamuotoisemmin tutustuminen helpottaa myös työn tekemistä. Tietää, millaisia tyypit ovat. Olen ollut täällä nyt neljä ja puoli vuotta. Minusta tuntuu, että olen täällä töissä niin pitkään, kunnes minut raahataan väkisin pois."

Juho Anttila, ohjelmistoarkkitehti, Arcusysilla vuodesta 2011.


YHTEISÖLLISYYDESTÄ OSA II

Ohjelmistosuunnittelija Ilari Mikkola halusi saada hien pintaan työkavereiden kesken. ArcuSport-urheiluhaaste sai arcusyslaiset uimaan, pyöräilemaan, nostamaan painoja - ja tutustumaan toisiinsa paremmin. 

"Olen urheillut pienestä asti. 5-vuotiaana aloitin telinevoimistelun ja 14-vuotiaana vaihdoin sen painiin. Kummassakin lajissa kilpailin nuorten SM-tasolla. Viime talvena aloin miettiä, miksi en yhdistäisi kahta intohimoani - urheilua ja Arcusysiä. Meillä oli ollut töissä muutamia urheiluhaasteita, kuten punnerrushaaste, mutta halusin luoda ryhmän, joka harrastaisi liikuntaa laajemmin. Ryhmän nimeksi tuli ArcuSport. Ideana oli, että kerätään tiimeissä pisteitä, ja pisteitä sai aina 1,5-kertaisen määrän, jos urheili yhdessä työkaverin kanssa. Haasteen aikana tuli käytyä työkavereiden kanssa esimerkiksi lenkillä, uimassa ja kuntosalilla - Arcusysin t-paidat päällä, totta kai. Kesällä pyöräilimme yhdessä Koitelille, paistoimme makkarat, ja pyöräilimme sitten takaisin. Matkan yhteispituudeksi tuli 60 kilometriä.

Jatkoimme urheilusuoritusten kirjaamista yhdeksän kuukautta. Kannustimme toisiamme Skypessä, ja oli siinä sellaista tervehenkistä painostustakin:

"Kuka lähtee tänään salille?"
"En mää jaksa."
"Tuu nyt!"
"En mää jaksa."
"Nyt mennään, kerätään pisteitä koko porukalle!"

Niinpä usein tuli lähdettyä, vaikka välillä olisi laiskottanutkin.  Haaste päättyi viime vuonna meidän pikkujouluissa, joita vietimme Vuokatissa. Se oli hauska koko porukan yhteinen viikonloppu. Ihmiset olivat pukeutuneet hienosti ja kaukaisin osallistuja saapui aina Bostonin toimistolta asti. Ennen ruokailua palkitsimme ArcuSportin parhaiten menestyneen tiimin juhlallisessa, joskin humoristisessa, seremoniassa. Voittajatiimin jäsenet saivat muiden juhlallisuuksien lisäksi omalla nimellä varustetut Arcusys urheilupaidat muistoksi haasteesta. Urheiluhaasteen ideana ei kuitenkaan ollut kilpailu, vaan toisiin tutustuminen ja kunnon kohottaminen. Haasteen ansiosta teemme työpaikalla muutenkin asioita entistä enemmän yhdessä, esimerkiksi kysymme muita aiempaa useammin lounaalle. Parasta Arcusysissa onkin hyvät työkaverit ja ilmapiiri. Täällä voin aina nykäistä toisia hihasta ja kaikki auttavat. Koen vahvasti olevani osa Arcusysin tiimiä." 

Ilari Mikkola, ohjelmistosuunnittelija, Arcusysilla vuodesta 2013.


ASIAKASLÄHTÖISYYDESTÄ

Asiakaslähtöisyys on paitsi asiakkaan huomioimista ja kuuntelua, myös tiimityötä. Tämän tietää Arcusysin projektipäällikkö Saara Pajunpää, joka tunnetaan myös merirosvokuningattarena.

"Työn suola ovat työkaverit, mutta yhtä lailla asiakkaat. On hieno hetki, kun asiakas on tyytyväinen ja saa sitä, mitä on halunnut. Kun joku meidän tiimistä saa asiakkaalta hyvää palautetta, vien hänelle kiitokseksi esimerkiksi leffalipun tai suklaata. Itsekin olen saanut muun muassa kuohuviiniä, jonka kylkeen oli liimattu tarra, johon oli kirjoitettu asiakkaalta tullut positiivinen palaute. Liimaan kaikki kiitos-tarrat talteen muistiinpanovihkoni takakanteen, josta niitä on kiva katsella jälkikäteen. Tänään sain asiakkaalta meilin, jossa luki: "Olen niin tyytyväinen, että olet meidän tiimissä." Tällainen asiakkaalta tuleva aito palaute ilahduttaa aina. Parasta oli, että asiakas koki, että olemme samaa tiimiä ja etsimme yhdessä ratkaisuja asioihin. Juuri niin ajattelen itsekin. 

Mielestäni asiakaslähtöisyys on asiakkaan rinnalla kulkemista ja kohtaamista. Myös työn laadun tulee olla hyvä ja budjetissa on pysyttävä. Meille on ensiarvoisen tärkeää kantaa aina vastuu työstämme: hiljattain oma tiimiläiseni kertoi haluavansa pitää lomia, mutta mietti ensin, milloin olisi asiakkaan kannalta paras ajankohta. Vastuuta kantaa siis jokainen meistä. On hienoa, että hierarkian sijaan meillä on tiimi, jonka on kiva työskennellä yhdessä. Myös keskinäinen huumorimme tekee päivittäisestä työstä hauskempaa. Esimerkiksi yhdellä tiimiläiselläni on tapana keksiä muille hauskoja lempinimiä. Kun minulla tässä taannoin oli vähän huonompi päivä, hän asteli huoneeseeni ja kysyi mitäs merirosvokuningattarelle kuuluu. Kommentti alkoi naurattaa niin, että siinä samalla katosi huono fiiliskin.

Meillä työilmapiiri on kannustava ja uskomme toisiimme. Vaikka tämä on tiivis yhteisö, tänne on helppo tulla: kun tulin uutena töihin, kaikki tulivat heti toivottamaan tervetulleeksi ja tutustumaan. Ihmiset laittoivat viestiä myös eri toimipisteiltä ja sanoivat, että tervetuloa taloon, kivaa saada sinut joukkoon!"

Saara Pajunpää, projektipäällikkö, Arcusysilla vuodesta 2014. 


VASTUULLISUUDESTA 

Vastuullisuus kumpuaa yhteisöllisyydestä. Henkilöstöjohtaja Maria Vihtkari haluaa, että Arcusys on työpaikka, jossa on hyvä olla. Siinä hän on onnistunut: jopa entiset työntekijät viettävät aikaa Arcusysilla ja lähettävät Marialle lahjaksi nauravia poroja.

"Olen aina pelannut joukkuelajeja, pesäpalloa, jalkapalloa ja lentopalloa. Kokeilin joskus yksilölajeja, mutta olin että "ääh". Haluan menestyä yhdessä. Mielestäni yritystoimintaa voikin verrata joukkueurheiluun, sooloilijat eivät pärjää. Sama ajatus ohjaa myös rekrytointiamme. Haluamme löytää matcheja; ihmisiä, jotka sopivat saumattomasti organisaatiokulttuuriimme. Siksi Arcusysiin palkataan ihmisiä, jotka ovat lämpimiä ja nöyriä - ei mitään intelligent jerkkejä. Ja rakkauden pitää olla molemmin puolista. Eihän kukaan halua olla sellaisessa parisuhteessakaan, jossa vain itse antaa rakkautta.

Yhteisöllisyys on erityisen lähellä sydäntämme ja meillä kaikki kantaa vastuuta yhteishengestä. Työntekijämme ovat esimerkiksi kehittäneet sadan haasteen kilpailun, jota toteutetaan yhteisillä kahvitauoilla. Viimeksi testasimme, kuka pystyy seisomaan pisimpään yhdellä jalalla. Eikä mennyt kauaa, kun koko toimisto kenotti yhdellä jalalla neukkarissa nauraen.  Myös vanhat työntekijämme viihtyvät täällä. Eilenkin yksi entisistä työntekijöistämme tuli tänne pelaamaan biljardia, ja pian hänen vaimonsakin liittyi seuraan. Tänään taas sain yhdeltä entiseltä työntekijältä postissa kortin, jossa luki: "Pisteet kerää se, joka yhteen sovittaa hyödyn ja huvin." Kortin mukana oli paketti ja paketissa Hoptimism-poro, sellainen pöytäkoriste, jolla heiluu naurava pää vieterin varassa. Minä tulin kuulemma mieleen siitä. 

Haluamme myös kannustaa ihmisiä kiittämään toisiaan. Meillä jokainen voi vapaasti hyödyntää kiitos-kaappiamme, jossa on kaikenlaista muutaman euron karkkipusseista arvokkaampiin lahjakortteihin. Sieltä saa käydä hakemassa vapaavalintaisen lahjan, kun haluaa kiittää työkaveriaan. Mukaan voi liittää Arcusys-tarran, johon voi kirjoittaa kiitosviestin. Yksi työntekijä on liimannut kaikki saamansa tarrat työpisteensä viereen. Hän aikoo saada koko seinän täyteen niitä. Koemme, että yhteisöllisyyteen panostaminen vahvistaa vastuullisuutta ja muista välittämistä. Ilman yhteisöllisyyttä ihmiset ottaisivat vastuuta vain itsestään. Meillä ei katsota, mitä TES sanoo jostain asiasta. Mietimme aina, miltä asiat tuntuvat työntekijän kannalta. Joten jos työntekijä vaikkapa lähtee Helsinkiin työmatkalle ja hänellä ei ole lastenhoitajaa illaksi, maksamme lapsenhoitajan. 

Välittäminen näkyy meillä myös siinä, että jaamme paljon asioita keskenämme. Jos jotain tapahtuu Joensuussa, se tapahtuu muissakin toimipisteissämme Skypen kautta. Esimerkiksi yksi Oulun työntekijöistämme leikkasi tukkansa pitkästä lyhyeksi ja joku kirjoitti Skypeen, että 'Jari on leikannut hiukset'. Uudesta hiustyylistä postattiin kuva chattiin ja lopulta kymmenet ihmiset keskustelivat Jarin hiuksista. Tiivistettynä, minulle Arcusys on kuin hyvä parisuhde. Rakastan olla täällä töissä." 

Maria Vihtkari, henkilöstöjohtaja, Arcusysilla vuodesta 2010.  

Kirjoittaja: Anna-Kaari Hakkarainen

 

 

 

"Arcusysillä on poikkeuksellisen hyvä yhteishenki. Uskoisin, että jokainen kokee olevansa osa samaa joukkuetta, joka tekee yhdessä töitä sekä firman että henkilöstön menestymisen eteen." - Arcusysian, avoin kommentti GPTW 2016 -tutkimuksesta

 

 

"Johto luottaa työntekijöihin ja saan työssäni vastuuta & mahdollisuuden muokata omaa toimenkuvaani parhaaksi katsomaani suuntaan." - Arcusysian, avoin kommentti GPTW 2016 -tutkimuksesta

 

 

"Yhteisö muistuttaa enemmän perhettä, kuin työpaikkaa. Työntekijät ovat keskenään tiiviisti tekemisissä myös työajan ulkopuolella erilaisissa aktiviteeteissa." - Arcusysian, avoin kommentti GPTW 2016 -tutkimuksesta

 

 

"Meillä on hyvä fiilis, vaikka kasvuvauhti on kova. Omalla epämukavuusalueella vieraillaan päivittäin ja siihen annetaan tukea. Ja parasta ovat kollegat, jotka eivät jätä pulaan vaikka olisivat kuinka kiireisiä tahansa omassa työssään." - Arcusysian, avoin kommentti GPTW 2016 -tutkimuksesta

 

 

"Työntekijöitä kannustetaan ja hyvistä ideoista sekä suorituksista palkitaan. Myös esimiehille ja projektipäälliköille annetaan välineitä ja keinoja millä kiittää ja kannustaa." - Arcusysian, avoin kommentti GPTW 2016 -tutkimuksesta

 

 

"Arcusys on monikulttuurinen ympäristö, jossa jokainen otetaan vastaan joukkoon lähtökohdistaan riippumatta oman alansa asiantuntijana, ja jossa jokaisen työpanos on merkittävä osa kokonaisuutta." - Arcusysian, avoin kommentti GPTW 2016 -tutkimuksesta

 

 

"Työyhteisön henki on poikkeuksellisen lämmin ja kannustava. Työkaveria ollaan valmiita auttamaan aina ja työkavereiden menestystä juhlistetaan. Arcusys tarjoaa työntekijöilleen paljon erilaisia lisäaktiviteetteja myös työajan ulkopuolella - urheilua, matkoja ja tapahtumia, jotka ennestään lisäävät yhteenkuuluvuutta." - Arcusysian, avoin kommentti GPTW 2016 -tutkimuksesta

// ]]>